Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι το Tricking;

Το Tricking είναι ένα δημιουργικό άθλημα που εξελίχθηκε μέσα από τις πολεμικές τέχνες.

Ο στόχος του είναι η έκφραση, χρησιμοποιώντας διάφορες ακροβατικές κινήσεις, όπως εναέρια λακτίσματα και περιστροφές.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και ξαφνιάζει τους θεατές, γι’ αυτό πλέον το βλέπουμε παντού- από events της RedBull, μέχρι ταινίες του Hollywood και μουσικά βίντεο.

 

Τι είναι το Tricking GR;

Το μοναδικό ολοκληρωμένο σύστημα διδασκαλίας Tricking στην Ελλάδα, και ένα από λίγα παγκοσμίως.

Είναι σχεδιασμένο να πάρει κάποιον ασκούμενο από οποιοδήποτε επίπεδο βρίσκεται, και να τον φτάσει στο σημείο που μπορεί να αναπτύξει το δικό του στυλ Tricking.

Στον πυρήνα του είναι 10+ χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα, καθώς και αμέτρητα ταξίδια στις μεγαλύτερες διοργανώσεις στο εξωτερικό.

 

Είναι το Tricking για μένα;

Φυσικά! Ψηλοί, κοντοί, αδύνατοι, παχουλοί, αγόρια, κορίτσια… όλοι μπορούν να το κάνουν.

Άλλωστε η μοναδική σου σωματοδομή και ψυχοσύνθεση είναι που θα σε βοηθήσουν να εκφράσεις το δικό σου στυλ!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι θέληση. Τα υπόλοιπα τα χτίζουμε στην προπόνηση.

 

Από ποιά ηλικία μπορώ να ξεκινήσω;

Αυτή τη στιγμή διδάσκουμε τμήματα για ενήλικες και παιδιά από 6 χρονών και άνω.

Για να βρείτε πιο τμήμα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, συμβουλευτείτε το πρόγραμμα μαθημάτων ή επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Πως είναι η προπόνηση;

Στα μαθήματά μας καλύπτουμε αναλυτικά όλες τις τεχνικές του συστήματός μας, χωρισμένες σε 4 Επίπεδα. Χρησιμοποιούμε στοχευμένες προασκήσεις και ειδικό εξοπλισμό (στρώματα, τραμπολίνο, spring floor) που εξαλείφουν τον φόβο και τις πιθανότητες τραυματισμού. Ενδεικτικά κάποιες από τις τεχνικές: κατακόρυφο, 540, back flip, gainer, b-twist, raiz, cork, και άλλα!

Επίσης μεγάλο κομμάτι του μαθήματος είναι το πώς συνδυάζουμε τεχνικές για τη δημιουργία ροής κινήσεων (combos), με απώτερο σκοπό την ελεύθερη έκφραση. Πιο συγκεκριμένα καλύπτουμε προχωρημένα τεχνικά θέματα όπως: transitions (μεταβάσεις), variations (παραλλαγές), ρυθμό, κλπ.

 

Τι άλλο κάνετε;

Ενδυνάμωση! Φροντίζουμε ώστε το σώμα να αποκτήσει τα φυσικά χαρακτηριστικά (δύναμη, ελαστικότητα, αντοχή) που απαιτούν οι κινήσεις του Tricking.

Αυτό το καταφέρνουμε χρησιμοποιώντας στοιχεία από παγκοσμίου βεληνεκούς προπονητικά συστήματα (πχ. GymnasticBodies, Ido Portal Method), τα οποία έχουμε δοκιμάσει και δουλεύουν πολύ καλά για το Tricking.

 

Μπορώ να έρθω να δοκιμάσω;

Φυσικά! Για να σας πείσουμε για το πόσο ασφαλής και διασκεδαστική είναι η μέθοδός μας, παρέχουμε τα δυο πρώτα μαθήματα ΔΩΡΕΑΝ! Δεν έχετε να χάσετε τίποτα… επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το δοκιμαστικό σας. 🙂

Δείτε Βίντεο Από Τους Μαθητές Μας