Το gainer flash είναι μια πολύ εντυπωσιακή κίνηση, πολύ βασική στο tricking, και χρησιμοποιείται συνέχεια σε συνδυασμούς.

Κατά πάσα πιθανότητα, είναι το πρώτο swing trick που θα μάθετε, και παράλληλα ανοίγει το δρόμο για τα υπόλοιπα swing tricks (πχ. gainer switch, cork), που είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία του tricking σήμερα.

Προαπαιτούμενα και προασκήσεις

Πολλοί θεωρούν το gainer flash ως backflip απ’ το ένα πόδι, αλλά ενώ αυτό στέκει, δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να ξέρετε backflip για να το μάθετε. (Έχω δει αρκετούς φίλους μου να το πατάνε πρώτη φορά χωρίς αυτό.)

Μια και στο τέλος όμως θα πρέπει να γυρίσετε πάνω από το κεφάλι σας, το backflip βοηθάει αρκετά στο να ξεπεράσετε τον φόβο. Επομένως δεν είναι απαραίτητο, αλλά καλό είναι να το ξέρετε. Άλλες ασκήσεις που επίσης βοηθάνε για το gainer flash είναι τα back handspring και flash kick.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο για συγκεκριμένες προασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε την κίνηση:

Master tips

Για την προσγείωση του πρώτου σας gainer flash, δώστε βάση στα παρακάτω:

1. Τα χέρια έρχονται μαζί με το πόδι. Κατά την απογείωση, τα χέρια ξεινάνε πίσω απ’ το σώμα και εκτελούν ημικυκλική κίνηση μαζί με το πόδι που κάνει το swing.

2. Κλωτσήστε προς το αυτί σας. Αν κάνετε το swing με το δεξί, εννοώ το αριστερό αυτί. Αυτή η συμβουλή είναι χρυσάφι, και έχει διπλό εφέ. Πρώτον, επειδή με πλάγια και όχι κάθετη κλωτσιά ορίζετε διαγώνιο άξονα, στην ουσία αφαιρείτε πολύ από το ρίσκο που συμπεριλαμβάνεται στην κίνηση, γιατί δεν θα είστε ποτέ ακριβώς πάνω από το κεφάλι. Δεύτερον, αυτή η κλίση το κάνει να φαίνεται πολύ πιο ωραίο (κατά τη γνώμη μου), και σας επιτρέπει να πάτε πιο ψηλά.

3. Κοιτάξτε προς τα πίσω και ψάξτε για το έδαφος. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται και στις ασκήσεις back handspring και whip back της ενόργανης. To gainer flash μοιάζει περισσότερο με αυτές παρά το back flip! Anyway, αυτή η συμβουλή θα σας βοηθήσει να τραβήξετε το στήθος και τους ώμους προς τα πίσω με τον σωστό τρόπο.

4. Φέρτε το πόδι από κάτω σας για την προσγείωση. Εδώ αναφέρομαι στο swing leg. Προς το τέλος της κίνησης είναι σημαντικό να δώσετε λίγη έξτρα ώθηση στο πόδι ώστε να έρθει ακριβώς από κάτω σας για την προσγείωση (όπως στο aerial). Ίσως χρειαστεί να το πιάσετε στις πρώτες προσπάθειες, αν αυτό σας βγαίνει φυσικά.

Αυτό ήταν όλο!

Δοκιμάστε τα παραπάνω και σύντομα θα προσγειώσετε το πρώτο σας gainer flash!

Όταν έχει αρχίσει να γίνεται εύκολο μπορείται να παίξετε με λεπτομέρειες όπως το πίσω πόδι, η θέση των χεριών, κλπ.

Καλή προπόνηση!


ΥΓ: Πάντα να κάνετε ασφαλή προπόνηση! Διαβάστε και το Disclaimer.