Στο tricking, ο συνδυασμός δυο ή παραπάνω κινήσεων λέγεται combo.

Τα combos είναι η ψυχή του αθλήματος, και ο λόγος για τον οποίο προπονούμαστε.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε την πιο εύκολη στρατηγική για να δημιουργήσετε τα δικά σας combos.

Πριν ξεκινήσετε, φροντίστε να έχετε μάθει τις θεμελιώδεις κινήσεις και κάποια από τα 5 βασικά tricks. Θα πρέπει να είναι σχετικά εύκολα για σας, δηλαδή να έχετε περάσει από το στάδιο της συνέπειας.

Η άπληστη μέθοδος

Ονομάζεται έτσι γιατί ο σκοπός της είναι η παραγωγή όσων περισσότερων combos γίνεται, άπληστα, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Πως γίνεται:

Βήμα 1: Ξεκινάτε διαλέγοντας ένα trick το οποίο είναι εύκολο για σας. Για αρχαρίους, οι κινήσεις hook, cartwheel, ή tornado είναι οι καλύτερες επιλογές.

Βήμα 2: Εκτελέστε όλους τους συνδυασμούς δυο ή τριών κινήσεων που μπορείτε να σκεφτείτε, ξεκινώντας από αυτή την κίνηση.

Αυτό είναι όλο!

Εφαρμογή

Ας δούμε ένα παράδειγμα για να καταλάβετε καλύτερα.

Στο παρακάτω βίντεο, ο Τέλης εφαρμώζει την άπληστη μέθοδο ξεκινώντας από cartwheel.

Συμπεράσματα

Η μέθοδος αυτή είναι εύκολη και διασκεδαστική, καθώς με λίγη σκέψη παράγει πολλά αποτελέσματα.

Κάποια απ’ αυτά όμως μπορεί να μην είναι λειτουργικά, να μην έχουν καλό flow, ή απλά να μη σας αρέσουν. Είναι λοιπόν σημαντικό στο τέλος της προπόνησης να φιλτράρετε τα combos τα οποία δημιουργήσατε. Κρατήστε όσα σας φαίνονται ωραία στο μάτι, και όσα νιώθετε ευχάριστα στην εκτέλεση.

Το tricking είναι τέχνη, και ότι αρέσει σε έναν tricker δεν θα αρέσει απαραίτητα σε έναν άλλον. Οι επιλογές σας αυτές είναι που αργότερα θα οδηγήσουν στη δημιουργία του δικού σας ξεχωριστού στυλ.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι όλοι οι συνδυασμοί είναι εφικτοί! Αν κάτι δεν βγάζει νόημα στην αρχή, κινηθείτε αργά και προσπαθήστε να βρείτε κάποιον τρόπο για να μεταφερθείτε στην επόμενη κίνηση. Ένα βήμα ή μια απλή μεταφορά βάρους είναι συνήθως αρκετά!

Εσείς με ποιο trick θα δοκιμάσετε την άπληστη μέθοδο;