Το pop 360 είναι ένα από τα αρχαιότερα tricks εκεί έξω, καθώς χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στις πολεμικές τέχνες.

Φαίνεται όμορφο και έχει ωραία αίσθηση, καθώς σας επιτρέπει να πηδήξετε ψηλά και να τεντώσετε το πόδι σας σε όλο το εύρος κίνησης.

Αποτελεί εισαγωγή σε όλα τα pop tricks (pop 720, backside 900) και μπορεί
να σας προετοιμάσει πολύ καλά για τα shuriken (shuriken cork, swing 720 hyper) και
doubleleg (doubleleg, doubleleg twist) variations.

Ας το δούμε!

 

Master Tips

Το pop360– ίσως το πιο εύκολο απ’ τα βασικά tricks- είναι η ένωση ενός άλματος, μιας μικρής περιστροφής, και ενός outside crescent kick.

Πριν ξεκινήσετε τις δοκιμές σας, αφιερώστε χρόνο στο setup. Προπονήστε το κανονικά όπως θα προπονούσατε κάποιο trick, γιατί θα σας χρειαστεί.

Τα κλειδιά για την επιτυχημένη προσγείωσή του είναι τα εξής:

  1. Δείτε τον στόχο πριν κλωτσήσετε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στο tricking και παράλληλα τυχαίνει να βοηθάει την ισορροπία σας, οπότε εφαρμόστε το.
  2. Φέρτε τα χέρια σας ψηλά, στο ύψος των ώμων, και προσπαθήστε να τα κρατήσετε εκεί, σφιχτά, καθόλη τη διάρκεια της κίνησης. Αυτό σας επιτρέπει να πηδήξετε πιο ψηλά, και βοηθάει να κρατήσετε την ισορροπία σας κατά την προσγείωση.
  3. Προσπαθήστε να τελειώσετε την κλωτσιά στον αέρα πριν προσγειωθείτε. Για να γίνει αυτό σωστά, προσπαθήστε να κρατήσετε το στήθος απέναντι από τον στόχο, ώστε οι γοφοί και η λεκάνη σαν να γυρίσουν κι αυτά προς τα εκεί. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε crescent kick (αντί για hook) εδώ, όχι μόνο γιατί κάνει το trick πιο εύκολο, αλλά και γιατί δίνει άλλη αισθητική στην κίνηση.

Αυτό είναι όλο!

Σπάνια συναντάω ανθρώπους που δυσκολεύονται να προσγειώσουν αυτή την κίνηση, αλλά πολύ συχνά συναντάω trickers που δεν το έχουν τελειοποιήσει, γιατί βιάστηκαν να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.

Το pop 360 είναι ένα απλό, αλλά πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους συνδυασμούς σας.

Καλή προπόνηση!

 


Αυτό το άρθρο είναι μέρος της εισαγωγής στο tricking. Διαβάστε και τα υπόλοιπα:

Τι Είναι Το Tricking;

Τα 3 Βήματα Εκμάθησης Των Tricks

Τα 5 Βασικά – Butterfly Kick

Τα 5 Βασικά – Aerial

Τα 5 Βασικά – Backflip

Τα 5 Βασικά – 540